Hlavní obsah

Nejlepší světové bary znají letošního vítěze, na předávání cen nebyly potřeba ani kalhoty

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakkoliv je letošní rok pro všechny bary na světě složitý a pro řadu z nich je pandemie koronaviru ranou pod pás, ani letos nechybí vyhlášení těch vůbec nejlepších na světě. Online ceremoniál ovládl bar z Londýna, v první padesátce byste českého zástupce hledali marně.

Foto: Profimedia.cz

Bar je součástí luxusního hotelu v Londýně.

Článek

Zatímco vloni se konal slavnostní ceremoniál v Londýně, letos si účastníci předávání cen nemuseli ani nasazovat kalhoty. Trofeje se totiž předávaly online během videokonference na Zoomu.

Celkovým vítězem se stal londýnský Connaught Bar, který po krátkém otevření v září musel znovu zavřít. V baru však berou situaci sportovně a ceny si váží. „Je to něco, o co jsme usilovali,” přiznává Aggostino Perrone, mozek anglického podniku, jenž je součástí stejnojmenného pětihvězdičkového hotelu v luxusní londýnské čtvrti Mayfair. Podnik se poslední roky pravidelně umisťoval v první desítce, prvenství si ale odnáší poprvé, uvedl server CNN.

Do nejlepších světových barů to mají Češi daleko

Muži

Maura Miliová, asistentka manažera Connaught Baru, si je jistá, že zá úspěchem stojí zejména důslednost a kvalita provedení. Výkladní skříní podniku je martini, které si však hosté podniku letos museli místo vychutnání v baru odnášet s sebou.

Na pomyslných stupních vítězů doplnily vítězný bar podniky Dante z New Yorku a The Clumsies z Atén.

Pokud byste hledali v první padesátce český bar, bylo by to marné. Rekordmanem první desítky je Londýn, který má mezi nejlepšími hned tři zástupce. Kompletní pořadí najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám