Hlavní obsah

Nejlepší nealkoholický koktejl? V létě si jej asi sami míchat nebudete

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní mistrovství světa v míchání nealkoholických drinků Mattoni Grand Drink 2016 ovládl svým drinkem slovenský barman Ladislav Doboš. Pokud se však těšíte na to, že jste si právě našli ideální koktejl na toto léto, tak vás asi zklamu. Za prvé barman čerpal inspiraci spíše z jara a za druhé stejně všechny ingredience zrovna lehce neseženete.

Vítěz barmanské soutěžeVideo: Novinky

 
Článek

Podle poroty se vítězný koktejl nese v duchu výrazných chutí a svou lehkostí, nízkou energetickou hodnotou a efektním provedením splňuje všechny atributy moderní mixologie. Z pohledu běžného člověka však zřejmě obsahuje ingredience, o kterých při nejlepší vůli neslyšel a neví, kde je sehnat. I tak lze však zapřemýšlet nad tím, jak se k sobě hodí takový anýz s fenyklem.

Desetičlennou mezinárodní odbornou komisi však zaujalo více koktejlů. A použití zajímavých a vhodných surovin dozajista hrálo svou velkou roli. Čeští barmani poměřili své síly s barmany ze Slovenska, Lotyšska, Kypru a Filipín.

„Zaujalo mě například použití japonského yuzu nebo koriandr v promyšlených kombinacích. Všechny soutěžní koktejly byly letní a svěží, porota neměla snadné rozhodování. Sám bych těžko hledal svého favorita," uvedl prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

Recept na vítězný koktejl A Touch of Spring
Ingredience
100% mrkvová a jablečná šťáva Zdravo5 cl
nápoj ze zázvoru a citronové trávy Bottle Green1 cl
anýzový sirup Monin1 cl
citronová šťáva5 ml
čerstvý fenykl25 g
perlivá voda Mattoni1 dl
mrkev, anýz, fenykl, ředkvička, červená řepana ozdobu
Postup přípravy
Do sklenice nasypeme led, abychom ji vychladili. Led opět vysypeme a do sklenic vložíme nakrájený fenykl, ten ještě ve sklenici podrtíme. Do shakeru nasypeme led, přidáme mrkvovo-jablečnou šťávu, posilující nápoj ze zázvoru a citronové trávy, anýzový sirup a citronovou šťávu a vše pečlivě v shakeru promícháme. Do sklenice s fenyklem přisypeme led a zalijeme připravenou směsí ze shakeru. Dolijeme perlivou Mattoni, ozdobíme a můžeme podávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám