Hlavní obsah

Moravští vinaři uspěli na Slovensku, domů vezou hromadu medailí

Mezinárodní vinařská soutěž Danube Wine Challenge, která se koná tradičně u sousedů na Slovensku, přinesla moravským vínům další mezinárodní úspěch. Ziskem 27 medailí a nejlepším vínem v kategorii přírodně sladkých vín patřila naše vína mezi nejlepší na soutěži a opět ukázala, že právem patří ke špičce minimálně středoevropského regionu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V konkurenci 570 vín zejména ze středoevropského regionu obdržela moravská vína jednu velkou zlatou, 23 zlatých a 3 stříbrné medaile. Zmíněnou velkou zlatou medaili a zejména ocenění pro nejlepší víno v kategorii přírodně sladkých vín si připsal Tramín červený, výběr z cibéb 2017 z vinařství Znovín Znojmo. Vinařství navíc přidalo ještě 2 zlaté a 1 stříbrnou medaili.

Po čtyřech medailích si přivážejí vinařství Mikrosvín Mikulov a Zámecké vinařství Bzenec, která patří pod stejnou skupinu.

Bílá vína z Moravy ovládla mezinárodní soutěž

Muži

„Danube Wine Challenge je ve středoevropském regionu relativně nová soutěž, ale již si stačila vydobýt vysoké renomé. Zejména pak odborné složení mezinárodní komise je opravdu na špičkové úrovni. Počet vín z České republiky dosáhl letos téměř dvaceti procent z celkového počtu soutěžních vzorků a jejich hodnocení ve velké mezinárodní konkurenci dopadlo výborně, což je skvělá vizitka,“ komentoval výsledky Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra, který zároveň zasedl v jedné z komisí, a účastnil se tak hodnocení.

Porota složená z 50 profesionálů z 18 zemí posuzovala 570 vín z 15 zemí a celkem udělila 12 velkých zlatých medailí, 140 zlatých, 9 stříbrných a další speciální ocenění. Soutěž se hodnotila elektronicky.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám