Hlavní obsah

Miliardář zaplatil dovolenou pro 6400 zaměstnanců

DPA, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský miliardář a majitel smíšeného koncernu Tiens Li Ťin-jüan věnoval u příležitosti dvacátého výročí vzniku firmy svým asi 6400 pracovníkům dovolenou ve Francii, a to přímo na Azurovém pobřeží.

Foto: Profimedia.cz

Dokonale secvičeno - 6400 zaměstnanců firmy vytvořilo text vlastními těly.

Článek

„Zpočátku jsme té zprávě vůbec nechtěli věřit a uvěřili jsme až při balení kufrů a nastoupení cesty. Kdo by neměl rád takového šéfa,“ svěřil se podle německé agentury DPA jeden z tisíců šťastlivců, podle něhož je to zřejmě největší společný firemní výlet na světě.

A zcela uvěřili, až když se všichni ocitli v obrovském průvodu na promenádě francouzského rekreačního centra v Nice a tam svými těly vytvořili obrovský nápis jména společnosti, který bylo možno přečíst i z velké výšky.

Foto: Profimedia.cz

Čínský miliardář má zřejmě dobré srdce.

Jen k přepravě na Azurové pobřeží bylo potřeba 146 autobusů a městu pobyt výletníků z dalekého východu vynesl odhadem 20 miliónů eur (asi 550 miliónů korun).

Není troškař

Že miliardář není žádný troškař, se ukázalo i v tom, že pro své pracovníky rezervoval 4760 pokojů v desítkách čtyř a pětihvězdičkových hotelů na Azurovém pobřeží, v nedalekém Cannes a dokonce i v Monackém knížectví. To vše, aby se prý nemuseli tlačit po několika na pokoji.

Foto: Profimedia.cz

Modré a bílé čepice Číňanů vytvořily působivý pohled z výšky.

V Nice byl vytvořením nápisu z těl zaměstnanců zřejmě vytvořen nový rekord pro Guinnessovu knihu rekordů, hlásili pracovníci této světoznámé instituce a dali tomu oficiální pečeť. Teď prý budou čekat, zda se o překonání málo uvěřitelného rekordu někdo pokusí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám