Hlavní obsah

Má nejdelší číro na světě, pomoc manželky je nezbytná

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Cítím se jako šampion,“ zaradoval se Joseph z Minnesoty, když se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako majitel nejdelšího číra na světě. Jeho účes měří 108 centimetrů, což mu ale přináší kromě jisté prestiže také každodenní problémy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordmanovo číro měří 108 centimetrůVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Označení „číro“ pochází od severoamerického indiánského kmene Čerokíjů, kteří podobně jako některé další kmeny nosili na hlavách výrazné účesy. Právě ty později inspirovaly zejména punkery.

Vyztužené prameny vlasů, které trčí do okolí, nosí také Joseph, jenž usiloval o rekord už v roce 2007. Tehdy ale nedostal odvahu vyholit si boční strany hlavy, což je jednou z podmínek uznání rekordu.

Metrové číro, které trvá načesat za pomoci ostatních zhruba hodinu, nepřináší jeho majiteli pouze pozornost okolí a jakousi prestiž mezi vyznavači provokujícího a na dálku zřetelného účesu.

Culíky, dredy i rasta copánky. Pilotům RAF jsou povoleny nové účesy

Koktejl

„Já totiž nejsem sám o sobě zrovna prcek. Měřím asi 186 centimetrů, když k tomu přidáte další metr vlasů, tak je docela problém projít dveřmi nebo vůbec být narovnaný v místnosti. Vždyť stropy mají necelé tři metry. Do auta je prakticky nereálné nastoupit,“ vyjmenovává pro agenturu AP stinnou stránku bujarého číra veselý Američan.

„Každopádně nejraději mám na svém účesu jeho výjimečnost. Reakce okolí jsou k nezaplacení,“ libuje si novopečený držitel rekordu, kterému s česáním s radostí pomáhá zejména jeho manželka.

Pro muže, kteří by snad chtěli ohrozit jeho rekord, má Joseph jednoduchou radu: „Nestarejte se o svoje vlasy a nechte je růst. Já jsem u kadeřníka nebyl snad 15 let.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám