Hlavní obsah

Kutil sestrojil opravdový světelný meč, kovová překážka není problém

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi fanoušky série Star Wars, pak se vám jistě bude líbit replika světelného meče, kterou vyrobil známý kanadský kutil James Hobson. A že nejde o ledajakou srandičku, potvrzuje fakt, že meč se dokáže zahřát na 2200 stupňů Celsia, uvádí Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hobson je kutil tělem i duší, jeho zálibou jsou pak hlavně sci-fi filmy. A taková kombinace nutně musí znamenat, že pod jeho rukama vznikají neotřelé vynálezy. Tím posledním je skutečný světelný meč, který dokáže přeříznout kov.

Z plynové nádoby na zádech proudí plyn do meče, kde dosahuje teploty až 2200 stupňů Celsia. Díky ovládání přívodu plynu si může Hobson zapínat a vypínat meč podle potřeby.

Pokud by vám přišla obyčejná barva příliš fádní, dokáže ji kutil vylepšit přidáním chemických látek. Rázem má tak plamen červenou, modrou, nebo zelenou barvu. A kromě velmi efektního vzezření dokáže meč páchat i skutečné škody. Přeříznout kovový plát není žádný problém.

Hobson, který prezentuje svoje kutilství na svém youtubovém kanále, dokázal v minulosti sestrojit třeba exoskelet. S jeho pomocí zvedne i auto. Vystudovaný inženýr původně pracoval jako designér a vyvíjel nové produkty, s tím už však skončil a založil vlastní firmu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám