Hlavní obsah

Kultovní tenisky legendárního basketbalisty můžou být vaše. Stačí pořádně tučné konto

Novinky, nčs

Tenisky legendárního basketbalisty Michaela Jordana by se mohly stát jedním z nejdražších párů bot na světě. Originální tenisky, které na sobě měl Jordan v roce 1985, jsou nyní předmětem aukce prestižní síně Sotheby´s.

Foto: Profimedia.cz

Za tenisky zaplatí nový majitel miliony korun.

Článek

Michael Jordan je bezesporu jedním z nejpopulárnějších basketbalistů historie. Možná dokonce tím nejpopulárnějším. Když byl v roce 1984 draftován týmem Chicago Bulls, společnost Nike si vybrala Jordana jako tvář značky a vyrobila boty s názvem Air Jordan 1.

Boty v klubových červeno-bílo-černých barvách se staly naprostým hitem a z basketbalových palubovek se velmi rychle dostaly do ulic, kde je kromě sportovních nadšenců začaly nosit také celebrity.

Foto: Profimedia.cz

Tenisky jsou vlastnoručně podepsané.

A právě první model kultovních tenisek, které v roce 1985 obouval v zápasech Jordan, je nyní předmětem aukce prestižní aukční síně Sotheby´s. Lehce opotřebovaný pár bot, který je vyroben z kombinace gumy a kůže, se stane bezesporu velmi cenným sběratelským kouskem.

Odhadovaná hodnota vlastnoručně podepsaných tenisek byla mezi 100 až 150 tisíci dolary (2,5 - 3,8 milionu korun). Podle očekávání však byla částka již překonána. Hodnota nejvyšší nabídky činila v pátek 200 tisíc dolarů (pět milionů korun). Aukce bude ukončena v neděli a dá se očekávat, že částka ještě půjde nahoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám