Hlavní obsah

Kontroverzní hospodský vyzrál na vládní opatření. Radnice je na něj krátká

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel restaurace z anglického Stocktonu v hrabství Durham se stal terčem pozornosti poté, co ve svém podniku uspořádal během lockdownu soutěž jedlíků. Klání označil za profesionální sport a obešel tak platná nařízení. Radnice se rozhodla případ dál nezkoumat a muži nebude hrozit žádný postih.

Foto: Profimedia.cz

Craig Harker uspořádal soutěž jedlíků.

Článek

Třiatřicetiletý Craig Harker uspořádal minulý víkend v hospůdce The George Pub oficiální soutěž jedlíků, navzdory tomu, že v zemi jsou restaurace uvnitř zavřené a umožněn je pouze prodej jídla s sebou, uvedl Daily Mail.

Kvůli akci se sešla na tamní radnici řada stížností a úřad se rozhodl akci prověřit. Jenomže Harker měl všechno promyšlené. „V sobotu jsme uspořádali v hospodě akci v rámci soutěže British Eating League. Místo bylo pro veřejnost uzavřeno, dovnitř mohli pouze členové televizního štábu a soutěžící. Vláda stanovila, že elitní sporty můžou pokračovat i během lockdownu a v soutěžním stravování ve Velké Británii neexistuje vyšší liga,” uvedl k akci Harker.

Restauratér jednoduchým trikem obešel vládní nařízení

Muži

V pozdějším prohlášení Harker rovněž uvedl, že se nenechá šikanovat a ve své činnosti bude pokračovat. „Minule nás sledovalo pět milionů lidí, kolik sportů se takovou sledovaností může pochlubit?” ptá se restauratér.

„Nehodlám se dohadovat s někým po telefonu, jestli jsou soutěže jedlíků elitním sportem, každý to může brát jinak a mě názory ostatních nezajímají. Dokud vláda bude takové akce povolovat, budeme se bavit a pořádat je,” nepřipouští diskuzi Brit, který je ve městě pověstný kontroverzními činy.

Mladíci důvtipně obešli vládní nařízení a zašli do restaurace na pivo

Koktejl

Při lokálních oslavách Oktoberfestu před třemi lety se převlékl za Adolfa Hitlera. Tehdy uvedl, že uspořádaná akce měla velký úspěch a lidé si užili německé jídlo a pití. Jindy zase zveřejnil reklamu, ve které se ptal: „Dali byste své bývalé přítelkyni pěsti za kus pořádného steaku?”.

Proti vyjádření Harkera každopádně nemá radnice žádnou obranu a nepřímo tak uznala akci jako povolenou. „Naši úředníci situaci prošetřili a zjistili, že v místě neprobíhá nepovolená akce. Podnik nebude čelit žádným postihům,” uvedl mluvčí radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám