Hlavní obsah

K výročí bondovky Goldfinger vznikly unikátní hodinky

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská značka Omega vytvořila k 50. výročí bondovky Goldfinger speciální edici svého modelu Seamaster Aqua Terra, který odkazuje na film použitým materiálem. Tím je pochopitelně žluté zlato, které měl tak rád hlavní padouch Auric Goldfinger. Hodinky to jsou tentokrát opravdu unikátní – vznikly totiž v jediném exempláři.

Foto: Omega (3x)

Omega Seamaster Aqua Terra Goldfinger

Článek

Z 18karátového žlutého zlata jsou pouzdro, náramek a dokonce i ciferník. Vše tak spolu dokonale ladí. Ze žlutého zlata je i rotor, což je odlišnost oproti standardním modelům, které ho mají ze zlata červeného.

Ze dvou velikostních verzí vybrala Omega pro limitovanou edici tu menší, takže hodinky mají průměr 38,5 milimetru. Na film odkazuje logo 007 na vteřinové ručičce a také na rotoru, kde ho navíc doplňuje i název filmu.

Hodinky pohání in-house kalibr 8501

Na film se myslelo i u balení, které má připomínat depozitář zlata ve Fort Knoxu, do něhož se Goldfinger vloupal.

Tento model byste v obchodech hledali marně. Omega, která je od roku 1995 oficiálním partnerem filmové série o agentovi 007, ho vytvořila pouhý jeden kus. A pokud byste ho přece jenom chtěli, budete to mít hodně těžké. Hodinky totiž byly minulý týden vydraženy aukční síní Christie’s v rámci online aukce předmětů souvisejících s filmem Goldfinger.

Na film odkazuje i balení hodinek

Finální příhoz se zastavil na částce 106 tisíc švýcarských franků (2,4 miliónu korun), což několikanásobně překonalo aukční odhad. Výtěžek z aukce poputuje na charitativní účely.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám