Hlavní obsah

Jednu z nejlepších restaurací na světě proměnil koronavirus k nepoznání

Novinky, nčs

V žebříčku nejlepších restaurací na světě se v loňském roce umístila na druhém místě. Kodaňská restaurace Noma však stejně jako mnoho dalších doplatila na současnou pandemii nového koronaviru a v průběhu března musela zavřít. Nyní se hostům otevře ve zbrusu novém kabátu.

Foto: Profimedia.cz

René Redzepi během vyhlašování nejlepších restaurací světa

Článek

Podle populárního žebříčku The World’s 50 Best Restaurants je na světě pouze jedna lepší restaurace. Ani prestiž a dvě michelinské hvězdy však neuchránily podnik šéfkuchaře Reného Redzepiho před zásahem vyšší moci a restaurace musela ze dne na den zavřít.

Noma, která už v roce 2018 prošla změnou konceptu, ve čtvrtek v jednu hodinu po poledni znovu otevře venkovní prostory zákazníkům. Hosty už ale nebude čekat fine dininig a sezónní menu, nýbrž nabídka kvalitního vína a dva druhy burgerů - jeden z masa, druhý pro vegetariány.

S radikální změnou přišel Redzepi z prostého důvodu. „Mít tak dlouho zavřeno nebylo snadné. Bude nám trvat týdny, než se podaří obnovit původní chod kuchyně. Zatím nedokážeme říct přesné datum, kdy restauraci kompletně otevřeme,” uvedl šéfkuchař.

Ikonická dubajská restaurace se nevzdává navzdory nejasné budoucnosti

Muži

Návštěva michelinské restaurace se tak nyní nabízí i lidem, kteří si jinak na minimalistické talíře za tisíce korun příliš nepotrpí. S výhledem na typické panoramata dánské metropole si může vychutnat sklenku vína a burger kdokoliv, restaurace se totiž rozhodla, že nebude organizovat rezervace a usadit se může i spontánní kolemjdoucí, což u michelinských restaurací není zvykem.

Reklama

Výběr článků

Načítám