Hlavní obsah

Hospoda bojuje proti dvojímu metru, uspořádá bohoslužbu plnou piva

Australská hospoda Lord Gladstone se na jediný den změní na kostel. Důvod je prostý, australská vláda zakázala tanec a zpěv v restauracích, zatímco v kostelech jsou podobné akce stále povoleny. Podnik ze Sydney tak naplánoval speciální akci, kterou chce zejména upozornit na dvojí metr.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ještě vloni se podnik přejmenoval na The Lord Jabstone ve snaze motivovat lidi k očkování proti covidu-19. Letos na sebe poutá hospoda pozornost netradičním krokem, kdy se z „nálevny” stane na jednu neděli údajně posvátné místo s názvem The Gladsong Hotel.

„Zákaz zpěvu a tance v uzavřených prostorách s výjimkou církevních shromáždění? Představujeme vám nejnovější a nejpopulárnější náboženskou instituci v Sydney,” uvedli v satirickém prohlášení majitelé hospody, kterým se ani za mák nelíbí dvojí metr vládních nařízení.

Zatímco církevní instituce mohly nedávno uspořádat hudební festival, restaurace, bary a hospody musí dodržovat přísná pravidla, která mají pomoci zpomalit šíření varianty omikron.

V neděli 23. ledna se tak v hospodě uskuteční akce, která je nazvána bohoslužbou. „Přijďte se vyzpovídat ze svých hříchů a pomazat se nejsvětější vodou, na čepu bude Gladdy Lager,” zve hosty hospoda, kde by měla vystoupit i živá kapela, které však bude chybět zpěvák.

Anglický ostrov hledá nového krále, který by spravoval hospodu

Zahraniční

„Je skutečně nešťastné vytvořit pravidla, která platí pouze pro někoho. Sice nejsem nijak zvlášť věřící, ale mám rád živou hudbu, kterou v podstatě uctívám,” uvedl majitel hospody Mitchell Crum.

„Všechna covidová opatření budou jinak dodržena. I tak to ale bude pořádná zábava. Můžeme se všichni smát a tváří v tvář pokrytectví si přihnout z půllitru,” napsala hospoda v rámci facebookové události.

Reklama

Výběr článků

Načítám