Hlavní obsah

Mileniálové se tetelí, pivovar vyrobil avokádové pivo

Novinky, Jakub Štěpánek

Ještě před pár lety by zřejmě nikoho nenapadlo míchat avokádo a pivo. Velká obliba plodu hruškovce přelahodného ale přerostla v nápad uvařit opravdu speciální várku zlatavého moku právě s avokádem. Pravděpodobná cílová skupina? Mileniálové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lokální minipivovar Grassy Knoll navázal spolupráci se společností Australian Avocados a na trh uvádí pivo s obsahem avokáda. „Myslím, že jsme vytvořili svěží a jedinečné pivo. Typově se jedná o ale. Přidání avokáda zcela otevřelo naši mysl při zkoumání a objevování nových chutí,” říká Jeff Argent, zakladatel pivovaru.

Ačkoliv kombinace avokáda a piva zní na první dobrou spíš podivně, ovocná piva v posledních letech dobývají domácí i světové trhy. Existuje mimo jiné hruškové, borůvkové, malinové, tak proč by nemohlo existovat avokádové? Avokádo se navíc těší vysoké popularitě a v posledních letech se stalo bezesporu symbolem moderního mladého člověka, který si ke svojí fair trade kávě dopřeje právě toast s avokádem.

Limitovaná edice minipivovaru používá k výrobě čerstvá avokáda, které do plechovek s pivem o obsahu 5,4 procent alkoholu putují přímo ze stromu, uvedla společnost na sociálních sítích.

„Jsme na ten produkt skutečně hrdí. Řekli bychom, že lidé, kteří mají rádi svěží a tropický styl piva, budou překvapeni tou jemností, kterou avokádo navozuje,” myslí si Argent.

Za čtyři plechovky avokádového piva zaplatí zájemci na internetových stránkách 28,99 australských dolarů, v přepočtu tedy 117 korun za plechovku o objemu 375 mililitrů. Zelená plechovka s avokády navíc může být ceněným kouskem ve sbírce nejednoho sběratele pivních plechovek.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám