Hlavní obsah

Gurmánská hmyzí restaurace nabízí těstoviny se slaninou a cvrčky

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte opravdu rádi dobré jídlo? Třeba by vám chutnala opražená hmyzí směs jako předkrm a jako hlavní chod byste si mohli dopřát těstoviny se slaninou a cvrčky. No anebo také ne a v takovém případě se vyhněte trochu hipsterské restauraci Insects in the Backyard v thajském Bangkoku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V bangkocké restauraci servírují hmyzí specialityVideo: AP

 
Článek

Menu v bangkocké restauraci kombinuje hmyz všech typů, velikostí a tvarů s poněkud běžnějšími surovinami. Nedůvěru vůči hmyzu v jídle prý projevuje před prvním pokrmem naprostá většina strávníků. Obvykle prý však nedůvěra odpadá velmi brzy.

„Když jsem to ochutnal, otevřely se mi v rámci jídla úplně nové obzory a začal jsem k němu přistupovat jinak. Hmyz je opravdu poživatelný a je navíc chutný. Není to tak divné, jak jsem nejdříve očekával – je to křupavé a ano, chutná mi to,” uvedl 25letý bangkocký právník Kelvarin Chotvichit, který se přišel do restaurace najíst.

Nová restaurace má za cíl změnit náhled lidí na jedny z nejméně oblíbených stvoření na naší planetě. Spolumajitelka restaurace má za to, že je tento podnik jedním z prvních na světě, kde je hmyz začleněn do světa kvalitní gastronomie, tzv. fine diningu.

Nejen snack, ale i hlavní chod

V Thajsku přitom není konzumace hmyzu místní populací ničím výjimečným. I pro místní je hmyz ale obvykle jen jakýsi snack, nevaří se z něj obvykle hlavní chody. A to je něco, co chce restaurace změnit. Pomocí chutných jídel chce kuchařský tým lidem dokázat, že hmyz může být také součástí hlavních chodů.

Zodpovědnou osobou v tomto ohledu bude zkušený šéfkuchař Thitiwat Tantragan, který už prošel mnoha špičkovými thajskými restauracemi. Se svým týmem navrhl menu, které obsahuje mravence, cvrčky, bource morušové, housenky či vodní brouky.

„Je to něco nového. Žijete ve světě, ve kterém se musíte učit nové věci. Vařím běžně z vepřového nebo kuřecího, ale hmyz, to je pro mě úplně nový svět vaření, zcela nová lekce, kterou právě dostávám,” uvedl šéfkuchař s tím, že výzvy miluje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám