Hlavní obsah

George Clooney vydělal balík. A ne herectvím

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec George Clooney má rušný červen. Nejprve se mu s manželkou Amal narodila dvojčata a teď prodal firmu produkující tequilu Casamigos, kterou založil v roce 2013 se dvěma přáteli. Novým majitelem značky je největší světový výrobce lihovin Diageo. Hodnota transakce může dosáhnout až jedné miliardy dolarů (23,5 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Mike Meldman, George Clooney a Rande Gerber

Článek

Clooney měl tequilu v oblibě a stejně tak jeho kamarád a realitní magnát Mike Meldman a restauratér Rande Gerber, jehož manželkou je modelka Cindy Crawfordová. Trojice si proto podle stanice BBC nechala dělat vlastní tequilu, ale po nějakém čase jim jejich palírník oznámil, že se dostali na takové množství, že už je potřeba výrobu licencovat.

Vznikla tak značka Casamigos, jejíž úspěch byl opravdu raketový, což překvapilo i samotné zakladatele.

„Pokud byste se nás před čtyřmi lety zeptali, jestli máme společnost za miliardu dolarů, tak si nemyslím, že bychom řekli ano,“ uvedl Clooney pro stanici CNBC a dodal, že i po dokončení akvizice zůstane s původními společníky součástí firmy. Herec a Gerber ostatně i vystupují v reklamách na značku.

Diageo zaplatí za firmu 700 miliónů dolarů a dalších 300 miliónů může zaplatit v příštích 10 letech v závislosti na výsledcích značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám