Hlavní obsah

Fanoušek Willyho Wonky má sbírku v hodnotě 4 milionů. Z chystaného filmu si odnesl kus lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiačtyřicetiletý Nick Anderton už 18 let sbírá předměty spjaté s Willy Wonkou. Fiktivní postavě věnoval doma celé křídlo, ve kterém skladuje kolem dvou a půl tisíc tematických předmětů v hodnotě přes čtyři miliony korun. Podle agentury AP vlastní například otisk ruky Gene Wildera, který ztvárnil původního Wonku v roce 1971, nebo originální tabulku Wonka čokolády.

Fanoušek má doma sbírku věnovanou Willimu Wonkovi v hodnotě přes čtyři miliony korunVideo: AP

 
Článek

Tu zakoupil od herečky Julie Dawn Coleové, která si v prvním filmovém zpracování zahrála Verucu Saltiniovou. Tabulku ke třináctým narozeninám dostala od režiséra Mela Stuarta a prodat ji Andertonovi se rozhodla po jejich setkání na festivalu komiksů a popkultury Comic Con.

Filatelie je adrenalin. Ve známkách se točí miliony, říká český odborník

Muži

„Řekla, že mi tabulku jednou prodá, protože věděla, že já ji neprodám,“ vzpomíná pro agenturu AP Anderton.

„Bylo to jako by mi dávala klíče k továrně na čokoládu - je to skvělý dárek,“ říká fanoušek, kterému herečka dokonce podepsala některé z jeho sbírek.

Foto: AP

Fanoušek má doma sbírku věnovanou Willimu Wonkovi v hodnotě přes čtyři miliony korun

Svou kolekci nyní doplnil o předměty z připravovaného filmu Wonka, který v hlavní roli s Timothéem Chalametem vyjde letos v prosinci. Anderton navštívil loď, na které se odehrává jedna z filmových scén a odnesl si dokonce lodní nýt.

Láska započala v dětství

Andertonova láska k příběhu o továrně na čokoládu započala už v jeho dětství. „Vzpomínám si, že jsem to sledoval, když mi bylo asi sedm nebo osm, a líbilo se mi to filmové představení,“ svěřuje se. „Prostě mě to uchvátilo,“ dodává.

Foto: AP

Fanoušek má doma sbírku věnovanou Willimu Wonkovi v hodnotě přes čtyři miliony korun.

Se sbírkou začal ale až s vydáním filmu v hlavní roli s Johnny Deppem. Od té doby nashromáždil plakáty, sladkosti, postavičky, rekvizity a podpisy herců. Hodnota jeho sbírky nyní činí více než čtyři miliony korun.

Svou vášeň Anderton sdílí na facebookové stránce Wonka Fanatics, jejíž součástí jsou více než tři tisíce nadšenců.

Fanoušek marvelovky Deadpool vytvořil rekordní sbírku. Čítá 2250 položek

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám