Hlavní obsah

Dokonalým vozem pro padouchy se nejspíš nikdy nesvezete

Novinky, jky
San Diego

Nikdy se v něm neprojedete, stěží ho asi i jen někde uvidíte, ale za zmínku stojí. Výrobce hraček Mattel se spřáhnul s producentem filmové série Star Wars a vznikly unikátní modely autíček Star Wars. Bezva. Ale o hračkách bychom asi jen tak nepsali, kdyby tvůrci nedali dohromady jedno vozítko v životní velikosti, které představili na Comic-Conu v San Diegu.

Foto: Hot Wheels

Darth Car v celé své temné kráse

Článek

Není moc mužů, kteří by si nelibovali v autech či aspoň jejich modelech. Na letošním Comic-Conu byl představen speciální model auta ze série Hot Wheels inspirovaný postavou z Hvězdných válek, Darthem Vaderem. Na prodej byl model ve velikosti 1:64 za 40 dolarů, tedy asi 820 korun. Ti, kdo si jej nemohli zakoupit na festivalu, budou mít šanci v běžných obchodech od října.

Autíčko se navíc prodává v obalu, který vypadá jako proslulý Vaderův červený meč, což je pro mnohé sběratele nezanedbatelné plus. Ptáte se, zda existuje originál, vůči kterému byl určován velikostní poměr. Ale ano, existuje. Jeden jediný model. Ten byl právě vystaven v San Diegu, ale nebyl na prodej.

Podvozek z corvetty

Právě kvůli výrobě tohoto unikátu se Mattel spojil se značkou PCW Brands ve snaze postavit unikátní stroj, který by byl doopravdy schopen jízdy a působil slabě řečeno neotřelým dojmem. Vůz nese název Darth Car a je postavený na podvozku vozidla Chevrolette Corvette (C5). Jeho nitro nicméně okupuje silnější motor C6.

Foto: Profimedia.cz

Darth Car bylo na Comic-Conu asi nejfotografovanějším kouskem vůbec.

Celá karosérie je pak samozřejmě vyrobena na míru. Vůz už je vyzkoušený na silnici a bez větších problémů dosáhl rychlosti 129 km/h. Ředitel firmy PCW se však domnívá, že by auto mělo být schopné jezdit rychlostí přes 240 km/h. Jak by také ne, když pod jeho tělesnou schránkou vyklusává 526 koní. Ale někteří odborníci dodávají, že by byli raději opatrní. Automobil byl totiž sestrojený za méně než dva měsíce.

Detaily potěší

Krása vozidla však spočívá v detailech. Čelní sklo, kokpit a přední maska mají připomínat Vaderovu helmu. Kapota nad motorem pak byla vymodelována podle hrudního panelu Vaderova hábitu. Boční nášlapy připomínají Vaderův meč a dokonce se rozsvěcují. A aby toho nebylo málo, auto i dýchá stejně jako Darth Vader.

Nadšence do Star Wars pak jistě potěší, že se kokpit otevírá úplně stejným systémem jako Vaderova helma, jak bylo možné vidět v klasické trilogii. A bonbónek na závěr: PCW do vozu zabudoval generátor kouře, který vypustí bílý dým v momentě, kdy řidič otevře kokpit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám