Hlavní obsah

Číňanka se thajského boxu nevzdala ani v devátém měsíci těhotenství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani těhotenství nepřimělo Číňanku známou pouze jako Wu z města Lin-i v provincii Šan-tung skoncovat s jejím milovaným thajským boxem, jejž praktikuje dokonce i těsně před porodem. Ačkoliv měla zprvu obavy, lékaři jí k tomu prý dali svolení, píše agentura AP.

Číňanka se thajského boxu nevzdala ani v těhotenstvíVideo: AP

 
Článek

Wu, která je trenérkou bojového umění Muay Thai, známého též jako thajský box, pokračuje ve své vášni i navzdory těhotenství. Číňanka tvrdí, že každodenní hodinový trénink ji udržuje v dobré kondici a napomáhá k dobrému duševnímu zdraví a pocitu pohody jak u ní samotné, tak i u jejího dítěte, které brzy přijde na svět.

Australan překonal rekord v počtu kliků za hodinu. Teď chce z trůnu sesadit Čecha

Muži

Agentuře AP sice přiznala, že měla v prvopočátcích těhotenství obavy, po konzultaci s lékařem se ale podle svých slov přesvědčila, že trénink bojového umění nebude mít na zdraví dítěte žádný negativní vliv. Jak ale dodává, lékaři jakýkoliv trénink s vysokou intenzitou schvalují pouze těm těhotným ženám, jejichž tělo je na ni už roky navyklé.

Těhotná Argentinka na visuté hrazdě

Fyzické aktivity se v těhotenství nevzdala ani Desiree Bustiosová, učitelka na střední škole z argentinského Buenos Aires, která krátce před porodem pro změnu praktikovala gymnastiku a akrobacii.

Trénink na visuté hrazdě v podání těhotné Desiree BustiosovéVideo: AP

„Gymnastice jsem se začala věnovat ve svých šesti letech. Ve 12 letech jsem skončila, ale odešla jsem do cirkusu, kde jsem se naučila cvičit na visuté hrazdě a akrobatickou gymnastiku. Stále se tomu věnuji, abych se udržela v pohybu,“ svěřila se Argentinka.

Video, na němž cvičila na visuté hrazdě, bylo natočeno dva měsíce před porodem její dcery. „Když trénujete takhle dlouho, víte, co si v těhotenství můžete a nemůžete dovolit, protože znáte své tělo. Moje holčička, stejně jako mí dva chlapci, se narodila bez jakýchkoliv komplikací,“ uvedla nyní již trojnásobná matka.

Indka se po více než pěti dnech protancovala ke světovému rekordu

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kluby bojových sportů a boxu, Kurzy bojových sportů

Reklama

Výběr článků

Načítám