Hlavní obsah

Chybí vám hospoda? Inspirujte se vynalézavým mužem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vám chybí oblíbená hospůdka či bar, můžete se inspirovat Britem, který předběhl dobu a koncem loňského roku začal na zahradě stavět vlastní „knajpu”. Ta v době povinné karantény přijde vhod, i když kamarádi musejí zůstat doma.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit si postavil na zahradě vlastní hospoduVideo: Caters News, AP

 
Článek

Jako by snad jednatřicetiletý Matt Oakley z východu Anglie tušil, co se chystá. Vlastní hospodu The Stumble Inn na zahradě totiž začal stavět už koncem roku 2019. Od té doby vznikla plnohodnotná „britská putyka”, kterou byste od těch běžných téměř nerozeznali.

Spousta piva, cideru, vína, tvrdého alkoholu, to všechno je v zahradní nabídce. Atmosféru doplňuje kvalitní ozvučení, projektor s plátnem. Sledování sportovních přenosů tak není problém. Pokud se tedy zrovna nějaké konají.

Stylové sídlo, které ocení snad každý Čech, je na prodej

Tipy a trendy

„Vždycky jsem chtěl na zahradě hospodu a teď, v době karantény, je to skvělý pocit, jak se chvíli cítit, že nejsem doma,” vysvětluje Oakley, který se ani v izolaci necítí v hospodě sám.

„Připojíme se s přáteli přes videohovor, dokonce jsem našel jednoho dýdžeje, který nám každou sobotu hraje živě ze svého domova. Pořádáme kvízy, zpíváme, bavíme se,” říká muž, jenž za celou konstrukci zaplatil asi 3500 liber (110 tisíc korun).

Irsko může s otevřením hospod a barů čekat až na nalezení vakcíny

Koronavirus

Přesto s trochou nostalgie vzpomíná na dobu před karanténou, kdy hospoda plnila svůj účel na 100 procent. „Pamatuji si, že se nás tam jednou sešlo 22 a pařili jsme celý víkend,” prozrazuje kutil.

„Až to všechno skončí, tak se všichni sejdeme a uděláme velký mejdan u nás na zahradě,” těší se Oakley.

Reklama

Výběr článků

Načítám