Hlavní obsah

Čeští vinaři přivezli z jedné největších soutěží světa 293 medailí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vinaři z České republiky získali na soutěži AWC Vienna v Rakousku 293 medailí, z toho 75 zlatých. V soutěži letos porotci posuzovali 12 525 vín od 1641 výrobců ze 44 zemí světa, což z ní dělá jednu z největších na světě. Loni ze stejné soutěže vinaři z Česka přivezli 311 medailí, z toho 60 zlatých.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na medailové úspěchy jsme si za poslední ročníky AWC Vienna už poměrně zvykli, nicméně úspěch ve formě některého z ocenění pro 401 z 428 přihlášených vín z České republiky znamená přece jen něco víc. Tato mezinárodní soutěž vín přináší zajímavé srovnání úrovně středoevropských vín,” uvedl ředitel Národního vinařského centra Pavel Krška.

Nealkoholické víno je pro srdce stejně dobré jako to klasické

Zdraví

Vinaři z České republiky získali pro 428 přihlášených vín 75 zlatých a 218 stříbrných medailí, dalších 108 vín obdrželo Ocenění dobré kvality. Nejvíce ocenění ve Vídni získalo vinařství Vinselekt Michlovský, a to sedm zlatých a 17 stříbrných medailí, vinařství Vinofol přivezlo z Vídně šest zlatých a jednu stříbrnou medaili.

Hodnocení soutěže AWC Vienna se koná ve Vinařské škole v Klosterneuburgu, slavnostní vyhlášení se ve výstavním paláci vídeňské radnice uskuteční 24. října.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám