Hlavní obsah

Bývalý mariňák převesloval Atlantik, potřeboval 119 dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angličan Dave Bell má za sebou výkon, na který zřejmě do smrti nezapomene. Bývalý příslušník námořní pěchoty přepádloval Atlantik za 119 dní a je podle všeho jedním z prvních lidí, kterému se to povedlo bez pomocných člunů.

Foto: Twitter Dave Bell

V cíli čekali přátelé i otec.

Článek

Bell dorazil do anglického přímořského města Newlyn minulou neděli okolo 13. hodiny. Na cestě z amerického New Yorku byl 119 dní během kterých musel řešit i několik nepříjemností. Kromě žahavých medúz ho trápila nepřízeň počasí a bojovat musel i s vlastním strachem z otevřeného oceánu.

„Už nikdy nebudu dělat nic nebezpečného,” uvedl vyčerpaný muž v cíli, kde si dal kávu a těstoviny s kuřetem. Na konci cesty jej totiž ovlivnil silný vítr, kvůli kterému vesloval posledních 40 hodin prakticky nepřetržitě.

„Nechtěl jsem končit na Scilly, chtěl jsem to dokončit až do cíle,” vysvětlil zápas s větrem, který ho potkal u nejjižnější části Britských ostrovů. Poslední tři míle jej doprovázel záchranný člun, který mu pomohl s navigací do Newlynu.

„Čekali jsme tady několik dní, byli jsme dost nervózní,” přiznali organizátoři akce. Bell po celou dobu psal blog a sdílel o sobě informace na sociálních sítích. V cíli čekal rovněž Bellův otec, se kterým se syn dojemně objímal, uvedla BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám