Hlavní obsah

Britští policisté zastavili muže běžícího s ledničkou na zádech. Trénoval na maraton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům v britském městě Stevenage v Hertfordshire se naskytla nevídaná scéna. U krajnice vozovky totiž zahlédli muže, který běžel s lednicí na zádech. Nejednalo se však o zloděje, nýbrž o sportovce, který trénoval na maraton. Více než 42 kilometrů dlouhý závod plánuje Brit běžet stejným způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Daniel Fairbrother chce s lednicí na zádech běžet maraton v Londýně, který se uskuteční v dubnu. Policisté podle jeho slov rychle pochopili, že kuchyňské vybavení z žádného z okolních domů neodcizil, a setkání nakonec skončilo potřesením rukou.

Ve stejném duchu se k neobvyklému incidentu ostatně vyjádřila i tamní policie. „Chtěli bychom Danielovi popřát hodně štěstí při tréninku na maraton,“ uvedl podle BBC mluvčí policejního sboru Hertfordshire Constabulary.

Brit doufá, že se mu díky uběhnutí maratonu s lednicí na zádech podaří získat 10 tisíc liber (přes 290 tisíc korun) pro charitativní organizaci Diabetes UK.

„Je to na podporu mého nejlepšího kamaráda Sama, který je diabetik 1. typu. Minulý rok jsem se pokusil podstoupit výzvu, která nevyšla podle plánu, a slíbil jsem, že se vrátím silnější,“ vysvětlil svůj záměr Fairbrother.

Světový rekord s lednicí pod pět hodin

Setkání s policisty se odehrálo teprve při jeho druhém tréninku s lednicí. „Rozsvítili modrá světla, zastavili provoz a zastavili mě, aby zjistili, co se proboha děje. Je pochopitelné, že nic podobného ještě neviděli,“ sdělil.

Nutno však podotknout, že nebude prvním, kdo oficiální maratonský závod s lednicí na zádech poběží. Světovým rekordem je podle Guinnessovy knihy rekordů Brit Sam Hammond, který vloni tímto způsobem proběhl cílovou čarou Londýnského maratonu v čase 4:52:10.

Kouřící maratonec se vrátil na scénu. Po závodě byl diskvalifikován

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám