Hlavní obsah

Během karantény sestrojil Tintanic, teď se na něm plaví pro dobrou věc

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysloužilý osmdesátiletý major Michael Stanley z britského Chichesteru s úsměvem nasedá do svého Tintanicu a vyráží na plavbu kanálem v okolí města v Západním Sussexu. Na ručně vyráběné loďce vybírá v okolí peníze pro hospice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý major se plaví pro charitu na vlastnoručně vyrobeném TintanicuVideo: Reuters

 
Článek

Stanley má v plánu veslovat 100 mil (160 kilometrů) na lodi, kterou postavil z plechu. Sám chce jít ve stopách Toma Moora, jehož příběh letos obletěl svět. Zatímco Moore obcházel svůj dům, Stanley úspěchu chce dosáhnout na vodě, uvedla agentura Reuters.

Inspirací byly seniorovi amatérsky vyráběné čluny, které viděl u dětí v Indii. Rychlostí dvě míle za hodinu se tak plaví vodním kanálem v Západním Sussexu a cestou vybírá peníze. Ty poté věnuje místnímu hospici svatého Wilfrieda.

Chození kolem domu vyneslo stoletému muži rytířský titul

Koktejl

A že se mu daří, dokazují jeho čísla. Na lodi vybral už dvanáctinásobek původně zamýšlené částky tisíce liber. K výkonu Toma Moora má ale ještě daleko. Stoletý Brit vybral na pomoc zdravotníkům nakonec neuvěřitelných 33 milionů liber (miliardu korun) a následně byl královnou Alžbětou II. povýšen na rytíře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám