Hlavní obsah

Barcelonský Tarzan učí lidi, jak lézt po stromech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli byste se pohybovat v korunách stromů s podobnou lehkostí jako populární literární a filmová postava Tarzan? Pak byste možná měli zvážit návštěvu lekce Víctora Manuela Fleitese ve španělské Barceloně. „Jsou tam prvky sportu, zároveň se ale člověk napojí na přírodu,“ vysvětlil lektor náplň svých kurzů serveru Oddity Central.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Fleites svými kurzy lezení v barcelonském parku Parque de la Ciudadela přitahuje v poslední době velkou pozornost.

„Pohybujeme se jako zvířata,“ tvrdí Španěl, podle něhož se nejedná pouze o fyzické cvičení, ale o trénink sportovní i mentální disciplíny, přičemž cílem je přiblížit klientům druh pohybu, na který jsme jako lidský druh zjevně zapomněli.

O kurz je v hlavním městě Katalánska zájem. Pravidelně se tu schází okolo 50 jedinců, kteří společně skáčou z větve na větev a v korunách stromů si osvojují techniku lezení. Jedna lekce pod vedením zkušeného Fleitese vyjde na 10 eur (cca 245 korun).

Barcelonský Tarzan, jak se Fleitesovi v okolí po hlavním hrdinovi z cyklu dobrodružných knih amerického spisovatele Edgara Rice Burroughse přezdívá, se však stihl setkat i s kritikou.

„Lidé, kteří to kritizují, by měli přijít a zkusit si to,“ vzkazuje Fleites všem, kteří nemají pro jeho činnost pochopení.

Reklama

Výběr článků

Načítám