Hlavní obsah

Američan překonal rekord v zapamatování si pořadí balíku karet pod vodou

Zapamatovat si pořadí náhodného uspořádání celého balíku karet vyžaduje mimořádnou paměť a spoustu času věnovaného tréninku. Učinit totéž pod vodou je pak ještě daleko náročnější disciplína. Právě v té překonal světový rekord Američan Nelson Dellis. Náročný úkol zvládl za dvě minuty a 22,53 sekundy, píše se na webových stránkách Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Guinness World Records

Nelson Dellis během pokusu o pokoření rekordu.

Článek

Světový rekord Dellis překonal v bazénu v Miami v americké Floridě. Čas byl odstartován ve chvíli, kdy se Američan pod vodou dotkl náhodně uspořádaného balíčku karet. Následně si musel pořadí karet zapamatovat a po opuštění vody nový balíček uspořádat v totožném pořadí.

To podle zástupců Guinnessovy knihy rekordů zvládl za dvě minuty a 22,53 sekundy. Dosud rekord držel Sanchit Sharma z Indie, jenž stejný úkol v roce 2019 dokončil za tři minuty a 42,50 sekundy.

Dellis trénoval každý den po dobu šesti měsíců. Kromě procvičování paměti se rovněž zdokonaloval v zadržování dechu pod vodou, což pro něj bylo dle jeho slov ze všeho nejtěžší.

Předchozí držitel rekordu Sanchit Sharma

„Musel jsem se toho opravdu hodně naučit a posunout své limity,” svěřil se Američan zástupcům z Guinnessovy knihy rekordů.

Provazochodec zdolal přes dva kilometry, překonal světový rekord

Koktejl

Dellis je aktivista, který šíří povědomí o Alzheimerově chorobě, kvůli níž v roce 2009 ztratil matku. Na její poctu a ve snaze udržet si svoji paměť v perfektní kondici pravidelně podstupuje všemožné výzvy, které jsou spojené právě s pamětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám