Hlavní obsah

Zorbu uvede televize, poté Divadlo na Vinohradech

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Inscenaci muzikálu Řek Zorba zahraje Divadlo Andreje Bagára z Nitry příští pátek a sobotu na scéně pražského Divadla na Vinohradech. Ale již tuto sobotu uvede Česká televize na ČT 2 od 22.00 (repríza 28. 9. od 11.00) hodinový dokument Řek Zorba aneb Recept na život, který o vzniku inscenace natočila režisérka Slovenské televize Yvonne Vavrová.

Foto: Stanislava Dvořáková

Přizvaní hosté, režisér promítnutého filmu, Vít Janeček, Táňa Fišerová a Ladislav Županič na besedě k využití areálu bývalého podniku Perla.

Článek

Nahlédnutí do zákulisí, hereckých šaten, zkušeben, šití nádherných kostýmů, vše pod přísným okem režiséra Jozefa Bednárika doplňují výpovědi herců, především člena Slovenského národního divadla Leopolda Haverla, který hraje titulní postavu vitálního Řeka, a jeho kolegyně Božidary Turzonovové, která v Praze ztvární Bubulínu.

"Řek Zorba je učebnice, která člověku zodpoví základní otázky po víře, politice, vztahu k životu, stárnutí i smrti. Je to muzikál s velkým M," řekl na čtvrtečním setkání s novináři režisér Jozef Bednárik.

 Páteční pražská premiéra Řeka Zorby v Divadle na Vinohradech (3.10. od 19.00) je již téměř vyprodaná, ale lístky na sobotní odpolední (14.00) i večerní (19.30) představení jsou ještě v prodeji v pokladně vinohradského divadla, síti Ticket art a pořádající agentuře Zuza art production v Panské 8, Praha 1, on-line objednávky info@zuzaart.cz. Hostování Řeka Zorby se koná pod patronací Ireny Schusterové, manželky prezidenta Slovenské republiky, Právo je jeho mediálním partnerem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám