Hlavní obsah

Zločin řádí v ordinaci zubaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mnoho nejrůznějších míst, které zvolili k páchání vražd zločinci v knížkách královny světové detektivky Agathy Christie.

Foto: One Hot Book

Obal audioknihy

Článek

K takovým událostem dochází na jejích stránkách jak ve ctihodných staroanglických domech tak mezi egyptskými pyramidami, na palubě lodi, letadla či ve vlaku.

V příběhu nazvaném Nástrahy zubařského křesla se hlavním místem činu stala zubařská ordinace. Je dalším pokračováním audioknižní série případů Hercula Poirota ve vybroušeném podání Lukáše Hlavici. Jeho přednes dodává už tak přitažlivým detektivkám Agathy Christie ještě další půvab.

Pravidelný posluchač této série se už těší na nedůvěřivého komisaře Jappa i belgického detektiva s mohutnými kníry, zdánlivě poněkud roztržitého a zmateného, ve skutečnosti však geniálního a poněkud samolibého, tak jak je Lukáš Hlavica herecky vystavěl a oživil. To pochopitelně platí i o dalších zúčastněných postavách.

Tentokrát se Poirot, muž dbalý pořádku, vydává na pravidelnou kontrolu chrupu k doktoru Morleymu v ulici Královny Charlotty. Netuší, že na tatáž místa se zanedlouho vrátí znovu, aby se pustil do vyšetřování doktorovy sebevraždy. Navzdory komisaři Jappovi mu něco napovídá, že si pan Morley nesáhl na život dobrovolně.

V sebevraždu prostě nevěří a pustí se do pátrání na vlastní pěst. Ve stejnou dobu postupně projdou zubařovou ordinací další osoby, tak či onak spjaté s celou podivnou záležitostí, v níž Morley nezůstane jediným mrtvým.

Agatha Christie i tentokrát stvořila důmyslně propletený příběh, který sahá až do britských držav v Indii a dotýká se vysokých politických a finančních kruhů. Ale je v něm prostor i pro běžné mezilidské vztahy obratně vykreslených postav.

A pak je tu samozřejmě rozuzlení, nečekané a překvapivé až do posledních okamžiků osmihodinové audioknihy. Přesně tak, jak to má v dobré detektivce být.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám