Hlavní obsah

Zemřela Phyllis Somervillová ze seriálů Sex ve městě či Dům z karet

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Phyllis Somervillová minulý týden zesnula v New Yorku. Bylo jí 76 let. Prošla desítkami známých seriálů i několika divadly.

Foto: Profimedia.cz

Phyllis Somervillová

Článek

Phyllis Somervillová, která se narodila v roce 1943 v Iowa City, se poprvé mihla v televizi už v padesátých letech jako dítě.

Studovala anglistiku a divadlo na University of Northern Iowa. Její nejznámější divadelní rolí se stala Wilma v muzikálu Over Here!, za kterou byla nominována na cenu Tony.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Phyllis Somervillová

Živila se ale především v televizi. Dlouhý seznam seriálů, kde se objevila, zahrnuje třeba tituly Castle rock, Outsiders, Dům z karet, Sex ve městě, Kriminálka Miami, Právo a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Noční směna, Rodina Sopránů a NYPD blue.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Phyllis Somervillová

Zatímco v seriálech Sommervillová hrála nepřetržitě desítky let, v Hollywoodu moc šancí nedostala a hlavní role nedostávala prakticky vůbec. Známější je její film Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Reklama

Výběr článků

Načítám