Hlavní obsah

Zemřela legenda country Kenny Rogers

• Aktualizováno

V 81letech zemřel v noci na sobotu ve svém domě v Sandy Springs ve státě Georgia country zpěvák Kenny Rogers. Oznámili to v sobotu ráno jeho příbuzní. Rogers během padesát let dlouhé kariéry získal tři ceny Grammy z osmnácti, na které byl nominován. Byl uveden do síně slávy country. Jeho desek se prodalo přes sto milionů kusů.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Kenny Rogers na snímku z roku 2017

Článek

„Rogersova rodina je smutná, že musí oznámit, že Kenny Rogers skonal v noci v 22:22 ve věku 81 let. Rogers zesnul v poklidu v domě z přirozených příčin obklopen svou rodinou,“ uvedla rodina s tím, že kvůli koronavirové pandemii plánuje jen malý soukromý obřad. „Těšíme, že veřejně oslavíme Kennyho život s přáteli a fanoušky později,“ dodala v prohlášení. Byl v péči hospice.

Zpěvák, který ukončil svou kariéru v roce 2015, měl v posledních letech zdravotní potíže. Poslední turné na radu lékařů nedokončil a trpěl řadou zdravotních problémů, loni v květnu byl hospitalizován kvůli dehydrataci. Naposled živě vystupoval v říjnu 2017 v Nashvillu.

Rogers se narodil v Houstonu 21. srpna 1938. V roce 1957 mu vyšla první deska s písní That Crazy Feeling. Krátce poté založil skupinu The First Edition, která spojovala country s dalšími styly, jako byl jazz, rock a folk. Jejich hit Ruby, Don't Take Your Love to Town převzal Pavel Bobek a zpíval ji pod názvem Ruby, nechtěj mi lásku brát.

V roce 1976 se vydal na sólovou kariéru, na které natočil hity Coward Of The Country, The Gambler, Kenny, Lucille, Eyes That See In The Dark, She Rides Wild Horses a Share Your Love i duet s Dolly Partonovou Islands In The Stream .

Vydal 39 studiových alb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám