Hlavní obsah

Zemřela hvězda 80. let Irene Cara

26. 11. 2022, 16:46 • Aktualizováno 26. 11. 2022, 17:07

Zemřela zpěvačka a herečka Irene Cara, známá především rolí Coco ve filmu Fame. Bylo jí 63 let. V sobotu o tom informovala manažerka umělkyně Judith Moosová na Twitteru.

Úryvek z hitu Flashdance (What A Feeling) Ireny CaraVideo: UnidiscMusic

 
Článek

„Tohle je absolutně nejhorší část práce publicisty. Nemůžu uvěřit, že jsem to musela napsat, natož zveřejnit zprávu,“ uvedla Judith Moosová ve tweetu, který oznamoval zpěvaččinu smrt.

Ta zároveň vyzvala fanoušky, aby se podělili na sociální síti o své vzpomínky na Irene. „Budu číst každou z nich a vím, že se bude usmívat z nebe. Zbožňovala své fanoušky,“ doplnila Moosová.

V sobotu o úmrtí informovala manažerka umělkyně Judith Moosová na Twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Irene Cara během koncertu v Římě v roce 2008

RECENZE: Flashdance v Brně předběhl Broadway

Kultura

Cara zemřela ve svém domě na Floridě, příčina smrti nebyla sdělena.

Cara proslula především rolí Coco ve filmu Fame režiséra Alana Parkera (1980) a písní Flashdance (What a Feeling), která v roce 1983 kralovala světovým hitparádám. Živila se i jako skladatelka.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Irene Cara na vrcholu slávy v 80. letech

Diskografie

  • 1980: Fame (BOF) (Polygram)
  • 1982: Anyone Can See (Elektra / Unidisc Records)
  • 1983: What a Feelin'fame movie (Geffen)
  • 1984: D.C. Cab Soundtrack (BOF) (Geffen Records)
  • 1985: City Heat Soundtrack (BOF) (Warner Bros.)
  • 1987: Carasmatic (Elektra Records)
  • 1989: All Dogs Go to Heaven (BOF)
  • 1991: China Cry Soundtrack (BOF)
  • 2007: Downtown: A Street Tale Soundtrack (BOF)
  • 2011: Irene Cara Presents Hot Caramel

Zdroj: Wikipedie

Flashdance v české režii uchvátil diváky ve Švýcarsku

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků