Hlavní obsah

Zemřela femme fatale italského filmu Laura Antonelliová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Oslňovala muže v desítkách filmů zejména z 60. a 70. let. Italská herečka Laura Antonelliová, známá především z filmu Bože, jak hluboko jsem klesla! zemřela v pondělí ve 73 letech.

Upoutávka na film Bože, jak hluboko jsem klesla! Video: Dean Film

 
Článek

Pohledná a okouzlující Laura Antonelliová se narodila v roce 1941 v tehdy italské, nyní chorvatské Pule. Italští filmaři si jejích tělesných předností všimli počátkem šedesátých let.

Byla protagonistkou erotických filmů, ve snímku Milenci z roku II si zahrála po boku Jeana-Paula Belmonda. S francouzským hercem měla v 70. letech poměr, kvůli kterému byla častým tématem bulvárních médií.

Dvě nejvyšší italská filmová ocenění

Českým divákům je známá především z filmu Bože, jak hluboko jsem klesla!, který v roce 1974 režíroval Luigi Comencini.

Foto: Profimedia.cz

Laura Antonelliová ve filmu Tygřice z roku 1979

Na kontě má však i hodnotnější role, například ve filmu Nevinný z roku 1976, který režíroval Luchino Visconti. Točila však i s Dinem Risim, Ettorem Scolou a Luigim Zampou. V letech 1973 a 1981 získala nejvyšší italské filmové ocenění – Donatellova Davida.

Drogy a zpackaná operace

Její kariéra se zlomila začátkem 90. let, kdy byla kvůli drogám odsouzena do vězení. V odvolacím procesu byla zproštěna viny, ale nový start ve světě kinematografie se jí nepodařil.

Mezi její další životní karamboly patřilo i znetvoření obličeje po zpackaném zkrášlovacím zákroku. Před životem v bídě ji před pěti lety zachránilo rozhodnutí tehdejšího ministra kultury Sandra Bondiho, který jí přiřkl doživotní rentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám