Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Vítězslav Vávra

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 68 let zemřel ve čtvrtek hudebník Vítězslav Vávra. Měl nádor na plicích. Informoval o tom Super.cz. Vávra byl třikrát ženatý a měl dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Vítězslav Vávra v roce 2016.

Článek

„1. 7. 2021 ve 21:29 umřel můj táta, Vítězslav Vávra,“ napsal na svůj instagramový profil jeho syn z prvního manželství Filip Vávra.

Zpívající bubeník Vítězslav Vávra, který se narodil 16. května 1953, patřil k idolům osmdesátých let, kdy slavil úspěchy se svými sentimentálními písněmi Dívka s citronovou šálou, Holky z gymplu nebo Dívka z heřmánkové návsi.

Od roku 1975 vystupoval se skupinou Maximum Petra Hanniga, v roce 1983 založil vlastní skupinu Monogram, kde nejen zpíval, ale také hrál na bicí. Natočil čtyři dlouhohrající desky. V roce 1981 byl třetí v anketě Zlatý slavík.

V době největší slávy si po čtyřletém vztahu vzal v roce 1984 ostravskou zpěvačku Věru Špinarovou. Jejich bouřlivé manželství se rozpadlo v roce 2000. Vávra se pak oženil ještě jednou, ani toto manželství však nevydrželo.

V roce 2010 neúspěšně kandidoval za stranu Jany Bobošíkové Suverenita.

V posledních letech trpěl těžkými zdravotními problémy, měl artrózu a nemohl se skoro pohybovat. Silně zhubl. Byl upoután na lůžko a závislý na pomoci pečovatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám