Hlavní obsah

Zemřel B. J. Thomas

Po boji s rakovinou zemřel popový zpěvák B. J. Thomas, který nahrál oscarovou píseň Raindrops Keep Fallin’ On My Head použitou ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid. Americkému umělci bylo 78 let, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák B. J. Thomas

Článek

Zprávu o smrti zpěváka, jehož celé jméno je Billy Joe Thomas, přinesl jeho publicista Jeremy Westby. Thomas v březnu oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina plic, a v sobotu nemoci podlehl ve svém domě v texaském Arlingtonu.

Rodák z Oklahomy se na hudební scéně poprvé výrazněji prosadil v roce 1966 s gospelovou úpravou skladby písničkáře Hanka Williamse I’m So Lonesome I Could Cry, načež během své kariéry prodal miliony desek a nazpíval hity v různých žánrech. Mezi jeho nejznámější songy patří I just can’t help believing a Hooked on a feeling.

Tím úplně nejznámějším je ale zcela jistě rozmarná balada Raindrops keep fallin’ on my head z roku 1969. Skladba napsaná Burtem Bacharachem a Halem Davidem vystoupala na první místo hitparád ve Spojených státech i v Kanadě a po zařazení do soundtracku westernu Butch Cassidy a Sundance Kid získala Oscara pro nejlepší píseň ve filmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám