Hlavní obsah

Zemřel spoluautor Četnických humoresek Miloš Fedaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scenárista a dramaturg Miloš Fedaš, jeden z autorů populárního seriálu Četnické humoresky a dalších televizních pořadů, ve středu zemřel. Bylo mu 55 let, řekla mluvčí České televize Brno Hana Orošová. Fedaš od loňska působil jako šéfdramaturg brněnského televizního centra dramatické tvorby.

Článek

S Četnickými humoreskami, jedním z nejúspěšnějších počinů veřejnoprávní televize, spojil Fedaš svůj život téměř na deset let. Psal scénáře, působil jako dramaturg a podílel se na výběru herců a lokalit pro natáčení. "Bez nadsázky lze říct, že byl vedle režiséra Antonína Moskalyka duší Četnických humoresek," uvedla Orošová.

Fedaš vystudoval FAMU, podílel se také například na seriálu Dobrodružství kriminalistiky. "Zaměstnancům televize bude chybět i jako skvělý člověk a vstřícný kolega," řekla mluvčí. Lidé se mohou se zemřelým rozloučit 19. prosince v brněnském krematoriu v Jihlavské ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám