Hlavní obsah

Zemřel producent Peter Kovarčík. Policie vyšetřuje, zda nejde o sebevraždu

Novinky, ČTK, David Zápal, Gabriela Wolfová, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podnikatel Peter Kovarčík (61), dlouhodobě se pohybující v šoubyznysu, je po smrti. Bývalý partner herečky Kateřiny Brožové a producent muzikálu Mamma Mia! i chystaného filmu Lída Baarová zemřel v pondělí. Podle informací Novinek případ šetří kriminální policie.

Článek

„Včera v dopoledních hodinách vyjížděli kriminalisté do bytu v Mánesově ulici, kde oznamovatel nalezl mrtvého jednašedesátiletého muže. Přivolaný lékař na místě nedokázal jednoznačně určit příčinu smrti, vzhledem k tomu byla nařízena soudní pitva. Podle jejích prvotních výsledků bylo cizí zavinění vyloučeno a jako příčina smrti byla předběžně stanovena zdravotní komplikace. Případem se kriminalisté nadále zabývají,“ uvedla k úmrtí pražská policejní mluvčí Iveta Martínková.

„Je to pravda. Jsem z toho v šoku,“ potvrdila Kovarčíkovu smrt i zpěvačka z Mamma Mia! Michaela Nosková.

Policie chce na základě výsledků soudní pitvy vyloučit případné cizí zavinění. Podle důvěryhodných zdrojů redakce skutečně s největší pravděpodobností nešlo o sebevraždu, nýbrž o nešťastnou náhodu.

„Tělo zesnulého bylo nalezeno v koupelně, muž patrně uklouzl a uhodil se hlavou do umyvadla. Několik dnů se neozýval přátelům a spolupracovníkům, ti proto zalarmovali policii. Strážci pořádku ho bohužel nalezli už mrtvého,“ tvrdí zdroj. Tyto informace ale není zatím možné nijak jinak ověřit.

„Podrobnosti případu zveřejňovat nebudeme, nemáme k tomu souhlas rodiny,“ řekla Právu mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. „Mohu říct tolik, že na místě zasahoval koroner, který provedl ohledání těla zemřelého a konstatoval úmrtí z neznámé příčiny, které by měla objasnit nařízená pitva,“ dodala mluvčí.

Ohrožení projektů?

Kovarčík kromě Baarové spolupracoval také na muzikálu Mamma Mia a na cenách Thálie. Jeho smrt by mohla některé projekty ohrozit. Podnikatel figuroval v mnoha firmách a rád se ukazoval ve společnosti hereček.

Film Baarová natáčí režisér Filip Renč. Má se jednat o velkolepý historický snímek se zahraničními hvězdami, jako jsou Karl Markovics a Gedeon Burkhard. Scénář napsal Ivan Hubač a hlavní roli dostala slovenská herečka Tatiana Pauhofová.

V zahraničí se má používat název Ďáblova milenka – tím ďáblem je samozřejmě míněn říšský ministr propagandy Joseph Goebbels, který si s Baarovou začal aférku a vyvolal tím obrovský skandál, jejž řešil samotný Hitler.

Kovarčík nedávno řekl, že rozpočet filmu je 80 miliónů korun a klidně ho může i zvýšit. Na český film je to nadstandardní částka.

Kovarčík řídil společnost Teleaxis, která v době předsednictví Václava Klause podporovala ODS. Sám podnikatel se označoval za Klausova přítele. Teleaxis pořádala řadu společenských akcí jako Dny USA a Evropské unie. Je také marketingovým partnerem Karlštejnských kulturních slavností.

Reklama

Výběr článků

Načítám