Hlavní obsah

Zemřel producent Jiří Sirotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve věku 57 let zemřel ve středu filmový producent Jiří Sirotek. Příčinou smrti byl infarkt, který Sirotka postihl již poněkolikáté. ČTK to řekl Jan Nejedlý, který se Sirotkem spolupracoval ve společnosti Česká produkce. Pohřeb se podle něj uskuteční 26. srpna v krematoriu v pražských Strašnicích.

Foto: Martin Tlustý

Kralupský Slunovrat je každoročním dostaveníčkem příznivců alternativní hudební scény ze široka i daleka.

Článek

Mezi poslední snímky, na jejichž přípravě se Sirotek podílel, patří právě dokončovaný film Snowboarďáci režiséra Karla Janáka, který bude mít premiéru začátkem listopadu. Se stejným režisérem začala Česká produkce připravovat také pokračování snímku Bony a klid, který v 80. letech natočil Vít Olmer. "Příprava filmu však tímto úmrtím není ohrožena," řekl Nejedlý.

Sirotek se podílel také na různých česko-německých koprodukčních filmech.

Do povědomí široké veřejnosti se Sirotek dostal v roce 1998, kdy jej na filmovém festivalu v Karlových Varech před zraky diváků z projekčního sálu vypráskal režisér a člen festivalové poroty Jiří Menzel. Reagoval tak neshody kolem projektu adaptace Hrabalovy knihy Obsluhoval jsem anglického krále, o kterou měly zájem dva subjekty a vedl se spor, komu vlastně udělil Bohumil Hrabal právo zfilmovat ji. Menzel měl zájem film režírovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám