Hlavní obsah

Zemřel Jimmy Webb, oblékal Ramones i Beyoncé

Novinky, Stanislav Dvořák

Na rakovinu zemřela známá postava americké hudební scény Jimmy Webb. Bylo mu 62 let. Ačkoliv nebyl zpěvákem ani muzikantem, pomáhal s image nejslavnějším punkovým i popovým hvězdám, které ho považovaly za přítele.

Foto: Profimedia.cz

Jimmy Webb

Článek

Newyorský obchodník a módesman Webb měl vlastní firmu I Need More. Přátelil se s Iggym Popem, s Duffem McKaganem z Guns N’ Roses nebo se zpěvačkou Debbie Harryovou z kapely Blondie.

„Všem nám bude chybět náš nádherný přítel Jimmy Webb,” uvedla frontwoman Blondie, která byla slavná zejména v sedmdesátých a osmdesátých letech.

„Tohle mi láme srdce. Jimmy, ty jsi pokladem New Yorku. Vždy jsi měl pozitivní energii. Ty jsi vždy žil naplno,“ vzkázal Billie Joe Armstrong z Green Day.

„Nejmilejší chlápek a ryzí punk-rocker,“ uvedl Duff McKagan z Guns N’ Roses. „Má za sebou tak velký příběh a má rodina a já se cítíme poctěni, že jsme malou částí jeho triumfálního příběhu. Milujeme tě Jimmy. Budeš nám chybět, bratře.“

Webb nejprve pracoval pro firmu Thrash and Vaudeville a vymyslel image pro The Ramones, Beyoncé i Justina Biebera. Poté založil vlastní firmu. Netajil se ani tím, že v mládí býval narkoman a žil jako bezdomovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám