Hlavní obsah

Zemřel hudebník Denny Laine

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 79 let zemřel v úterý britský hudebník a kytarista Denny Laine. Příčinou úmrtí byla plicní fibróza. Laine se proslavil jako kytarista skupiny Wings, kde hrál s Paulem McCartneym.

Foto: Profimedia.cz

Denny Laine

Článek

„Byla jsem u něj, držela ho za ruku, pouštěla mu jeho oblíbené vánoční písně,“ napsala v prohlášení o úmrtí hudebníka jeho manželka Elizabeth Hinesová. „Byl to úžasný milující člověk, byl mi velmi drahý,“ doplnila podle serveru časopisu Rolling Stone.

Laine se narodil v roce 1944 v anglickém Birminghamu. V roce 1964 založil uskupení Moody Blues, původně jako bluesovou kapelu, pak ale přešli k popu. Proslavili se písní Go Now, Laine ale kapelu po roce kvůli sporům o peníze s nahrávací společností opustil. „Získali jsme slávu, ale nedostali jsme peníze,“ řekl tehdy.

Více se proslavil v roce 1971, když spolu s Paulem a Lindou McCartneyovými a dalšími muzikanty založil skupinu Wings. S McCartneym se znal z raných dob Moody Blues, kdy koncertovali spolu s Beatles.

Ač se další členové kapely téměř neustále měnili, nahráli Wings hity jako Live and Let Die, My Love či Jet. Uskupení fungovalo deset let.

Zemřel Henry Kissinger

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám