Hlavní obsah

Zemřel herec Milan Duchek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 67 zemřel ve čtvrtek herec Milan Duchek. Muž, který si zahrál například ve filmu Vrchní, prchni! či v seriálech Chlapci a chlapi či Zdivočelá země, zemřel podle herecké kolegyně Michaely Dolinové po těžké nemoci, s níž se léčil poslední dva roky.

Foto: ČTK

Herec Milan Duchek s Michaelou Dolinovou v divadelní komedii Čarodějky v kuchyni (říjen 2019)

Článek

„Měl vážnou nemoc, opravdu vážnou. A vlastně ji měl dva roky a léčil se s ní,“ řekla serveru TN.cz Dolinová.

Zprávu potvrdil serveru herec Ladislav Ondřej. „Je to pravda. Milan Duchek byl můj dlouholetý kamarád, kolega z divadla a z představení. Více než 11 let jsme spolu jezdili různá představení. Pro mě byl dobrým kamarádem. Byl to hodný člověk,“ řekl Ondřej.

„My jsme zrovna hráli komedii Trapas nepřežiju! s kolegou Láďou Ondřejem, když jsem dostala zprávu. Tak jsme mu to představení, ve kterém taky kdysi dřív hrával, věnovali na dálku. Že to hrajeme pro něj,“ doplnila Dolinová.

Duchek vedle role ve zmíněné komedii Vrchní, prchni! hrál i ve filmech V hlavní roli Oldřich Nový, Pěsti ve tmě nebo Láska je láska. Zahrál si i v seriálech Vyprávěj, Cirkus Bukowski nebo Život a doba soudce A. K.

Rodák z Berouna po angažmá v divadle v Příbrami hostoval od poloviny 80. let v řadě pražských divadel a věnoval se také představením pro děti.

Zemřela legenda českého filmu Alois Fišárek

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám