Hlavní obsah

Zemřel herec Mark Margolis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 83 let zemřel americký herec Mark Margolis, známý ze seriálu Perníkový táta nebo z filmu Zjizvená tvář. Zemřel v nemocnici Mount Sinai v New Yorku po krátké nemoci. Uvedla to stanice CNN s odkazem na jeho syna.

Foto: Phil Mccarten, Reuters

Mark Margolis na snímku z roku 2012

Článek

Margolis se narodil roku 1939 ve Filadelfii. Po krátkém univerzitním studiu odešel do New Yorku a věnoval se herectví. Během padesátileté kariéry dostával zejména vedlejší herecké role.

Proslavil se jako Hector „Tio“ Salamanca v seriálu Perníkový táta, za což v roce 2012 dostal nominaci na cenu Emmy. Jeho postava pracovala pro drogový kartel a komunikovala pomocí zvonečku připevněného na invalidním vozíku. V seriálu vůbec nemluvila. Hrál i v souvisejícím seriálu Volejte Saulovi, který mapoval jednu z postav seriálu Perníkový táta, tutéž roli, ovšem v mladším podání.

V rozhovoru pro časopis Times v roce 2013 řekl, že natočil 100 snímků, ale po seriálu Perníkový táta ho lidé začali zastavovat na ulici a chtěli se s ním fotit, uvedla CNN. Komentoval to slovy, že je po Quasimodovi nejznámějším zvoníkem.

Objevil se také ve snímcích Černá labuť nebo Pí, na nichž spolupracoval s režisérem Darrenem Aronofským.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám