Hlavní obsah

Zemřel herec Keith Jefferson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 53 letech zemřel americký herec Keith Jefferson. Proslavily jej filmy, které režíroval slavný Quentin Tarantino. Zahrál si hned v několika jeho projektech, Nespoutaný Django (2012), Osm hrozných (2015) a Tenkrát v Hollywoodu (2019). Podle webu The Hollywood Reporter zesnul herec ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Keith Jefferson, červen 2021

Článek

Server dále uvedl, že Jefferson podlehl vážné nemoci. V srpnu přitom oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina, z níž se léčí. Přerušil proto také aktivní kariéru.

Během ní hrál v desítkách projektů, velmi často se svým dlouholetým přítelem ze studií Jamiem Foxxem. Naposledy se tak stalo v dramatu Pohřeb (2023).

Jefferson se narodil 7. dubna 1970 v americkém Houstonu. Po studiích v San Diegu, kde se seznámil právě s Foxxem, získal svou první roli ve filmu Boys on the Side (1995). Vedle herectví se věnoval také zpěvu, tanci, režii a koučování nových talentů na poli zábavy.

Reklama

Související témata:
Keith Jefferson

Výběr článků

Načítám