Hlavní obsah

Zemřel herec Jiří Pfeifer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemřel dlouholetý člen Divadla Bolka Polívky Jiří Pfeifer, přezdívaný Fretti, který tvořil v Polívkových manéžích duo s Jaromírem Tichým, známým pod přezdívkou Barin. Bylo mu 74 let. O jeho úmrtí v sobotu divadlo informovalo na svých facebookových stránkách, informaci následně potvrdil i mluvčí Divadla Michal Adamík.

Foto: Profimedia.cz

Herec Jiří Pfeifer přezdívaný Fretti.

Článek

„Zemřel v pátek po dlouhodobých zdravotních potížích. Informace o posledním rozloučení zatím nemáme,“ uvedl Adamík.

„Jiří Fretti Pfeiffer se celý život pohyboval v divadelním prostředí. Podílel se na všech inscenacích Bolka Polívky i na všech Bolkových manéžích (kromě 2. dílu). Upřímnou soustrast rodině a pozůstalým,“ napsalo divadlo na sociální síti.

Jiří Pfeifer se narodil v roce 1948 v Brně, původně se vyučil zámečníkem. Po povinném vojenském výcviku pokračoval ve studiích na stavební průmyslovce. V roce 1972 nastoupil do Divadla na Provázku, kam přišel za kamarádem Jaromírem Tichým.

Od té doby se pohyboval v divadelním prostředí, podílel se na všech inscenacích Bolka Polívky a také na všech jeho manéžích s výjimkou druhého dílu. Účinkoval i ve filmech Balada pro banditu a Šašek a královna.

Od roku 1997 pracoval v brněnském Studiu Marta jako jevištní mistr.

Kuličky na Jakubáku odstartují třicátou sezonu Divadla Bolka Polívky

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám