Hlavní obsah

Zemřel herec Chadwick Boseman, superhrdina z filmu Black Panther

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Chadwick Boseman, známý například z filmu Black Panther, zemřel ve věku 43 let po čtyřletém boji s rakovinou, oznámila v sobotu agentura AP s odvoláním na hercova agenta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Herec Chadwick Boseman na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Boseman hrál i v televizních seriálech jako Kriminálka New York, Anatomie lži či Odložené případy. Ve filmu Get On Up - Příběh Jamese Browna ztvárnil hlavního hrdinu, zpěváka a hudebního skladatele Jamese Browna. Pro studio Marvel ztělesnil černošského superhrdinu ve filmu Black Panther, který během necelého měsíce po uvedení do kin utržil více než miliardu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Chadwick Boseman

Boseman zemřel ve svém domě v oblasti Los Angeles, obklopen manželkou a svou rodinou, uvedla publicistka Nicki Fioravanteová. Podle prohlášení rodiny lékaři zjistili u herce rakovinu tlustého střeva před čtyřmi lety a Chadwick se projevil jako opravdový bojovník: natáčel i během nesčetných operací a chemoterapie.

Boseman o své nemoci veřejně nemluvil, dodala AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám