Hlavní obsah

Zemřel filmový Sam Hawkens

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 95 let zemřel německý herec Ralf Wolter, který je divákům znám hlavně díky roli Sama Hawkense z filmů o Vinnetouovi. Píše o tom agentura DPA.

Ralf Wolter jako Sam Hawkens ve filmu Vinnetou - Poslední výstřelVideo: Constantin Film DE

 
Článek

Německé tiskové agentuře to v pátek v Mnichově potvrdila jeho manželka. Žádné další informace nesdělila. Wolterovi bylo 95 let.

Foto: Profimedia.cz

Zemřel Ralf Wolter

Wolter zahájil svou dlouhou kariéru na berlínských jevištích a v kabaretech koncem 40. let. Poprvé se objevil ve filmu Die Frauen des Herrn S. a rychle se prosadil jako herec komediálních vedlejších rolí.

V roce 1961 se objevil jako holohlavý sovětský agent Borodenko v komedii Billyho Wildera Raz, dva, tři s Jamesem Cagneym a Horstem Buchholzem. Dalším hollywoodským filmem s Wolterem ve vedlejší roli byl Kabaret (1972).

Foto: Profimedia.cz

Češi ho znají zejména jako Sama Hawkense

Nejvíce však proslul několika filmovými adaptacemi Karla Maye a byl oblíbenou hostující hvězdou v mnoha televizních kriminálních seriálech.

V příbězích o Vinnetouovi ztvárnil postavu excentrického zálesáka Sama Hawkense. Objevil se ve filmech Poklad na Stříbrném jezeře, Vinnetou, Old Shatterhand, Vinnetou – Poslední výstřel a Vinnetou a míšenka Apanači, Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti.

V českém znění ho namluvil František Filipovský nebo Valter Taub. Charakteristickým sloganem postavy byl dovětek „jestli se nepletu“.

Reklama

Související témata:
Ralf Wolter

Výběr článků

Načítám