Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Román pro pokročilé či Rambo 5. Laťka je nízko

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Román pro pokročilé dosáhl za první víkend v kinech prvního místa v žebříčku návštěvnosti. Není to rekordním počtem diváků, ale spíše celkovou absencí divácky atraktivních titulů. Návštěvnost kin se momentálně drží u země.

Foto: Bohemia MP

Marek Vašut (vlevo) a Miroslav Etzler v hlavních rolích.

Článek

Podle tvůrců Románu pro pokročilé jde o komedii o Rudolfovi (Marek Vašut), „noblesním šarmantním světákovi po rozvodu“. Musí se přestěhovat  z velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Zmítá se mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu a svody, jež mu servíruje „notorický flamendr a sukničkář Arnošt“.

Jde o vzácný případ filmu, u něhož se prakticky všechny recenze shodují, že je naprosto hrozný, a průměrné hodnocení se pohybuje okolo 10–20%.

RECENZE: Román pro pokročilé. Zábava pro extrémně nenáročné diváky

Kultura

Druhé místo a Ad Astra. Jde o sci-fi snímek z budoucnosti. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života.

Ve snímku si zahrály i hollywoodské hvězdy jako Brad Pitt či Tommy Lee Jones, přesto někteří kritici tvrdí, že jde o téměř artový film.

Foto: Lionsgate

Sylvester Stallone ve filmu Rambo: Poslední krev

Na třetím místě je Rambo: Poslední krev, rozloučení s akčním hrdinou z osmdesátých let. Rambo tentokrát zachraňuje dívku zajatou mexickou mafií. Film příliš nenadchl, nabídl jen generickou akci, působí už trochu zastarale a nevyvolává ani specifickou rambovskou atmosféru jako starší díly.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.Román pro pokročilé46 757
2.Ad Astra27 031
3.Rambo: Poslední krev22 695
4.1.Přes prsty18 417
5.2.To Kapitola 212 404
6.3.Nabarvené ptáče10 510
7.19.Psí kusy10 418
8.4.Tenkrát v Hollywoodu8 417
9.5.Angry Birds ve filmu 28 058
10.6.Zlatokopky5 429
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám