Hlavní obsah

Zažijte město jinak: koncerty, workshopy i exotické ochutnávky

Novinky, kor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažijte město jinak a vyberte si z pestrého programu, který je organizován místními obyvateli: bezplatné kulturní akce, ochutnávky orientálního jídla nebo netypické soutěžě. Praha díky sousedským radovánkám ožije v sobotu 16. září na sedmdesáti místech, těšit se může i dvacítka dalších českých měst.

Foto: Anna Šolcová

Zapojte se do tanečních a sportovních aktivit a workshopů.

Článek

Zažít město jinak (ZMJ) jsou sousedské slavnosti, jejichž náplň vytvářejí sami obyvatelé daných lokalit. Jsou založené na principu společného sdílení veřejného prostoru, vzájemné výpomoci a dobrovolnickém nasazení místních organizátorů. Pro všechny návštěvníky jsou zdarma.

Foto: Jan Hromádko

Takhle to vypadalo loni na Puškinově náměstí, letos ---

Program akcí je různorodý a pro všechny věkové kategorie: od koncertů a divadel, přes tvůrčí dílny a hry pro děti, až k ochutnávkám specialit jak místních obyvatel, tak i zahraniční exotické kuchyně.

Foto: Dita Havránková

Akademie výtvarných umění v Praze kreativně zapojí i ty nejmenší.

"Budeme tancovat swing, učit se vyrábět šperky nebo tzv. barefootové (bosé) boty a sousedé z Íránu představí svou kuchyni. Snad se opět také pro veřejnost otevřou dveře Akademie výtvarných umění v Praze," uvedl organizátor akce Jiří Knitl.

Pořadatelé akce se snaží o to, aby slavnost byla co nejvíce sousedská. „Máme velkou radost, že se k nám letos přidá i vice místních lidi, kteří s nadšením a dobrovolné připraví workshop nebo předvedou, co umí,“ uvedla organizátorka akce na Puškinově náměstí Sonia Ennafaa.

Foto: Ondřej Zika

Na Malostranském náměsti si loni mohli zájemci zahrát pingpong

Pořadatelka Kristýna Boková zve návštěvníky do Karlína na tančírnu swingu nebo na rodinné hry, do kterých se zájemci mohou zapojit po celý den. „S čajovnou dáme čaj o páté, samozřejmě s náležitou porcí něčeho dobrého,” dodala Boková.

Seznam lokalit i programu jedenáctého ročníku akce je zveřejněn na stránkách zazitmestojinak.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám