Hlavní obsah

Zámecké koncerty Plachetky a Smigmatora obohatí setkání s majiteli šlechtických sídel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámky Doudleby nad Orlicí, Kačina a Karlova Koruna zavítá projekt Šlechtická sídla v souznění. Jde o koncerty v prostředí šlechtických sídel umožňující i prohlídku a diskuzi s majiteli zámků.

Foto: archiv umělce

Adam Plachetka

Článek

Už 24. července zahrajou v renesančních Doudlebech nad Orlicí členové hudebního projektu In Concerto Jiří Škorpík a David Uličník. Na empírovém zámku Kačina zazní 7. srpna swing v podání zpěváka Jana Smigmatora. Na zámku Karlova Koruna pak 11. září vytvoří svým mocným basbarytonem pomyslnou tečku za tímto ročníkem slavný operní pěvec Adam Plachetka.

„Cílem tohoto projektu je zdůraznit význam historických objektů a seznámit veřejnost s tím, že kulturní objekty v ČR jsou významnou součástí evropské historie – kulturního dědictví a zároveň představit jejich majitele, kteří jsou s těmito místy historicky či jinak spjati a snaží se je zpřístupňovat a udržovat pro další generace. Dalším záměrem je rozšířit nabídku klasických prohlídek hradů a zámků a dát možnost široké veřejnosti vnímat tyto prostory i jinak,“ vysvětlila pořadatelka Jitka Bláhová.

Foto: Martin Pekárek

Jan Smigmator

„Vzhledem k tomu, že ostatní mé projekty jsou spojeny s podporou dobré věci, tak i v roce 2021 Šlechtická sídla v souznění… budou pomáhat. Tentokrát bude představen a podpořen Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny.“

Foto: Šlechtická sídla v souznění

Doudleby nad Orlicí

Vstupenky jsou v prodeji v kategoriích VIP – benefiční vstupenka, nebo základní vstupné (Doudleby nad Orlicí 1050 Kč / 550 Kč, Kačina 1150 Kč / 650 Kč, Karlova Koruna 1250 Kč / 750 Kč). Součástí benefiční vstupenky je malý dárek a rezervace místa na jméno. Obě kategorie pak zahrnují pozvání na číši vína před koncertem. Podrobnosti a lístky na www.jitkablahova.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám