Hlavní obsah

Manžel Vondráčkové obviněn za zbití fotografa

Novinky, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal napadl v úterý večer na ulici fotografa, který dokumentoval spor řidiče slavného páru s policisty kvůli špatnému parkování. Fotograf Tomáš Martínek je hospitalizován s otřesem mozku v nemocnici Na Fratišku, Michala již obvinila policie.

Foto: Josef Zajíc

6. závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu.

Článek

Fotoreportér na volné noze šel v úterý fotit pro časopis Popcorn křest debutu zpěváka Jiřího Koběrského, jehož kmotrou byla Helena Vondráčková. Té se však nezamlouvala přítomnost novinářů některých médií a tak je Michal z restaurace Červená tabulka vykázal.

"Pan Michal mi řekl, že pokud chci chodit fotit na podobné společenské akce, mám si najít slušnějšího chlebodárce. Nechtěl jsem dělat problémy, tak jsem si zašel do blízké pizzerie s tím, že budu fotit účastníky, až akce skončí při odchodu," prohlásil Martínek.

Při odchodu Vondráčkové a Michalem se před restaurací dohadovali policisté z řidičem Vondráčkové vozu kvůli špatnému parkování a Martínek začal situaci fotit. To však manžela zpěvačky rozlítilo tak, že na reportéra zaútočil. "Vrhl se na mě jako v amoku. Opilý ale nebyl. Je o hlavu větší, v mládí boxoval a já útok vůbec nečekal. Během pár vteřin mě zasadil několik ran pěstí, než jej stačili policisté odtrhnout," uvedl napadený fotograf.

Podnikateli hrozí osm let

Podnikatel Michal byl obviněn z výtržnictví, poškozování cizí věci a pokusu o ublížení na zdraví a Martínka policie vyslechla v nemocnici. "Stále se mi motá hlava, takže neustále ležím. Lékaři zatím nemají k dispozici výsledky neurologického vyšetření," včera Martínek Právu s tím, že se bude dožadovat  také náhrady profesionálního blesku za patnáct tisíc korun.

Podle policistů Michalovi hrozí v případě odsouzení až osm let odnětí svobody. "Oznámení nepodal sám poškozený, ale svědek celé události. Pan Michal už byl také vyslechnut," potvrdil informaci Ladislav Bernášek z tiskového oddělení pražské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám