Hlavní obsah

Zakládající členové The Prodigy chystají dokument

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Elektronické uskupení The Prodigy se dočká celovečerního dokumentu, který zmapuje jejich třicetileté působení na hudební scéně. Snímek v produkci zakládajících členů Liama Howletta a Maxima slibuje syrový, nepřikrášlený a emocionální příběh psanců z anglického Essexu. Natáčení by mělo začít letos na jaře.

Foto: David Taneček, ČTK

Maxim a Keith Flint z The Prodigy v roce 2018 na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Článek

Vůbec první celovečerní počin o The Prodigy bude režírovat Paul Dugdale, jenž s formací spolupracoval na klipech ke skladbám Omen nebo Take Me To The Hospital. O scénář se postará Sam Bridger, jenž má na kontě například dokument o jihoamerickém turné skupiny Rolling Stones.

„Film bude stejně divoký jako kapela. Místy temný, silně dynamický, vizuálně a stylisticky výrazný, moderní a provokativní. Chceme, aby měl divák při odchodu z kina pocit, že právě vystoupil z horské dráhy,“ nechal se pro magazín The Hollywood Reporter slyšet režisér.

Připravovaný snímek poskládají z archivních záběrů, animace i zcela nových výpovědí současných členů Liama Howletta a Maxima, kteří jej chtějí odkázat zesnulému vokalistovi a tanečníkovi Keithu Flintovi, jenž před dvěma lety spáchal sebevraždu.

„Po odchodu našeho bratra Keefa, který námi hluboce otřásl, nastal čas odvyprávět chaotický a bouřlivý příběh The Prodigy. Jednodušeji řečeno příběh bratrů na jejich misi dělat hluk, zažehnout lidskou duši a vyhodit soundsystémy po celém světě do povětří,“ uvedli společně Maxim a Howlett.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám