Hlavní obsah

Zakk Wylde, který hrál s Ozzym Osbournem, míří se svou kapelou do Prahy

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolupráce vynikajícího amerického kytaristy Zakka Wylda a zpěváka Ozzyho Osbourna skončila loni v červnu, po dlouhých dvaceti třech letech. V srpnu minulého roku Wylde se svou domovskou kapelou Black Label Society vydal nové album Order of The Black. 10. března ho přijede představit do Prahy, kde vystoupí v KC Vltavská.

Foto: Archiv, Právo

Zakk Wylde se narodil jako Jeffrey Phillip Wielandt před čtyřiačtyřiceti lety.

Článek

V květnu vyjde vaše autobiografie Bringing Metal To The Children. Máte pocit, že už je čas vydávat memoáry?

Nebyl to můj nápad, byl jsem vyzván, abych ji napsal. Požádal jsem o spolupráci Erika Hendrikxe, kterého znám několik let a důvěřuji mu. Asi spolu ještě něco vydáme, pracovalo se nám dobře. Naším cílem ale nebylo jen si vylít srdce a stvořit další běžnou biografii. Dělím se v té knize o dlouhodobě nabývané zkušenosti, je to takový návod pro rockery. Opravdu se těším, až kniha vyjde. Dal jsem do ní hodně ze sebe.

Jak jste s půlročním odstupem spokojen s přijetím posledního alba vaší skupiny Black Label Society nazvaného Order of The Black?

Jo, v pohodě. Dostalo se dokonce na první příčky rockových hitparád, takže dobrý. Po všech stránkách mám pocit, že se vyvedlo. Ale hlavní je, že se líbilo našim fanouškům a že rodina Black Label Society funguje.

Album jste nahrál loni v létě, když jste už ukončil spolupráci s Ozzym Osbournem. Jsou na něm nějaké nápady, které jste měl původně připravené pro Ozzyho?

Ne, to ne. Vymýšlel jsem tu hudbu pro Black Label Society. Nemíchal jsem to. Když jsem pracoval s Ozzym, tak to většinou probíhalo v přítomném okamžiku, ne že bych si psal do šuplíku.

Proč jste se vlastně s Ozzym rozešli?

Pracovali jsme spolu už dlouho. Ozzy měl před natáčením desky chuť vyzkoušet nějaký nový zvuk, což znamenalo, že potřeboval jiného hráče na kytaru a jiného autora. Nechtěl jsem mu stát v cestě, proto jsme se rozešli. Máme spolu ale nadále dobrý vztah.

Psalo se o tom, že vás vyhodil kvůli vašemu nadměrnému pití alkoholu…

Nevím, co se o našem rozchodu všechno napsalo. Já můžu ale říct, že jsme se s Ozzym už několikrát sešli, třeba loni na Vánoce nebo teď v lednu na mé narozeniny. Vždycky si máme co říct.

Je rozdíl být na pódiu v roli frontmana skupiny Black Label Society a kytaristy Ozzyho Osbourna?

Ani ne, je to pokaždé hlavně velká zábava. I když je fakt, že když jsem tam jako Ozzyho kytarista, mám o dost větší svobodu. Když totiž ve své kapele zpívám, musím trčet u mikrofonu. Ale obojí mám prostě rád. Užívat si koncerty, o tom to všechno je.

Jak se vám líbí nové Osbournovo album Scream?

Všichni na něm odvedli skvělou práci, moc se mi líbí. Novému kytaristovi Gussovi G se, myslím, opravdu povedlo.

Váš syn se jmenuje Hendrix. Je to pocta slavnému kytaristovi Jimimu Hendrixovi?

Jasně že jo. Jimi Hendrix je můj velký vzor. Jako skvělého kytaristu beru ale také třeba Slashe. Z těch mladších mají hodně dobré kytary třeba kluci v kapele Avenged Sevenfold.

Jaký bude váš pražský koncert?

Samozřejmě ohromně vzrušující a výjimečný. Ale zároveň to bude jenom normální koncert, jeden z mnoha v řadě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám