Hlavní obsah

Zahrají na vinicích a v kempech. David Koller, Anna K, Pokáč a jiní míří na neobvyklá místa

Právo, Jaroslav Špulák

Většina pořadatelů velkých českých hudebních festivalů se v posledních týdnech rozhodla kvůli přetrvávajícím protikoronavirovým opatřením přesunout své akce na příští rok. Pořadatelé malých festivalů si účast velkých jmen české scény dovolit nemohou, a tak se narodily nápady na koncerty na vinicích a v kempech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Anna K vystoupí na vinicích.

Článek

„Nebýt nouzového stavu, nápad uspořádat koncerty na vinicích by nepřišel. Zastupuju řadu umělců a jsou mezi nimi i David Koller, Anna K či Pokáč. Jejich letní koncertní kalendář byl už na jaře plný, šlo primárně o festivaly, také městské slavnosti. Jenže během několika dnů se ten kalendář kvůli opatřením vlády vyprázdnil. A protože každý muzikant chce v létě hrát, začal jsem přemýšlet, jak se se situací vyrovnat,“ řekl Právu hudební manažer z agentury RedHead Music Tomáš „Jugi“ Staněk.

První jeho ideou byly koncerty na lodích v rámci série Vzhůru na palubu. Ty probíhají na parnících plujících na Vltavě v Praze od začátku června. Druhým nápadem byly koncerty na vinicích.

„Kromě Anny K, David Kollera a Pokáče jsem oslovil ještě Mig 21 a Tomáše Kluse. Obě ta jména mi do konceptu hraní na vinicích výborně zapadala a obě se přidala. Zrodil se tak program na dva měsíce, který se uskuteční ve čtyřech vinařstvích, z nichž tři jsou na Moravě a jedno v Čechách. V každém se odehraje jedna dvoudenní a jedna třídenní akce,“ vysvětlil Staněk.

Ve Vinařství Sonberk se bude hrát přímo uprostřed vinohradu, v Chateau Valtice na krásnem dvoře vinařství, ve znojemském vinařství Lahofer a ve Vinařství Johann W Třebívlice v amfiteátrech, které jsou tam nově vybudované. Série Hudba na vinicích začne 5. července ve Vinařství Sonberk. Aktuálně se na každý koncert prodává pět set vstupenek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Koller bude v létě koncertovat sólově.

„Každý večer vystoupí jedno z pěti jmen, která jsou součástí celého putovního konceptu. Rád bych, aby na každém večeru byl i předskokan, nejlépe nějaký zajímavý mladý písničkář,“ upřesnil Staněk. Dodal, že teprve samotné koncerty ukážou, jestli idea hraní na vinicích přežije do dalšího roku. „Osobně bych si to moc přál.“

Staněk, který je rovněž součástí pořadatelského týmu festivalu Přehrady, stojí i za pořádáním putovního Přehrady Festu. Odehrály se již dva ročníky, ale ten letošní se kvůli protikoronavirovým opatřením neuskuteční. Namísto toho je připravena menší verze, jejíž název je Přehrady Fest On The Road.

„S menším programem a menší produkcí vyjedeme do kempů k přehradám. Hrát se bude na Vranově, Seči a Hostivařské přehradě v Praze. Vystoupí Xindl X, Pokáč, UDG, Sebastian, Pavel Callta, Voxel, Atmo Music a další. Bude to taková letní koncertní party u vody,“ uzavřel Staněk.

Hudba na vinicích a Přehrady Fest On The Road

Hudba na vinicích

Vinařství Sonberk

5. 7. David Koller

6. 7. Pokáč

Vinařství Chateau Valtice

10. 7. Anna K.

11. 7. Tomáš Klus

Vinařství Lahofer Znojmo

17. 7. Anna K.

18. 7. Tomáš Klus

Vinařství Johann W Třebívlice

24. 7. Anna K.

25. 7. Mig 21

Vinařství Sonberk

30. 7. Tomáš Klus

31. 7. Mig 21

 1. 8. Anna K.

Vinařství Lahofer Znojmo

13. 8. Pokáč

14. 8. David Koller

15. 8. Mig 21

Vinařství Chateau Valtice

20. 8. Pokáč

21. 8. Mig 21

22. 8. David Koller

Vinařství Johann W Třebívlice

26. 8. Pokáč

27. 8. Tomáš Klus

29. 8. David Koller

Přehrady Fest On The Road

31. 7-1. 8 - Vranov

 7.-8. 8. - Seč

28-29. 8 - Hostivař

Pátek 17-23 hodin: Robin Mood, Sebastian, Atmo Music, Jakub Děkan, DJ’s E2

Sobota 16-23 hodin: Pokáč, Voxel, Pavel Callta, Xindl X, UDG

Přehrady Fest On The Road se odehrají 31. 7.–1. 8. na Vranově, 7.–8. 8. na Seči a 28.–29. 8 v Hostivaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám